Išmaniųjų lentų diegimas mokykloje

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-06-14
  • Kategorija: Pranešimai

Išmanioji (interaktyvi) lenta - vienas iš pažangiausių šiuolaikinių technologinių įrankių, kuriam sparčiai įsiveržiant į mokyklas, švietimo aplinka patiria naują revoliuciją.

Išmaniosios lentos skatina aktyvų ir įtraukiantį mokymąsi. Klasėse, kuriose įrengtos šios lentos, mokiniai turi galimybę interaktyviai dalyvauti pamokose. Jie dalyvauja mokymo veikloje, naudodamiesi lietimu, ir diskusijose per įvairias mokymosi programas. Tai skatina mokinių įsitraukimą ir aktyvumą pamokoje bei padeda geriau suprasti ir įsisavinti mokomąją medžiagą. Išmaniosios lentos leidžia mokytojams kurti interaktyvias pamokas su turiniu, kuris pritaikomas atsižvelgiant į mokinių poreikius ir mokymosi stilius. Mokytojai gali pasitelkti skaitmeninį turinį, vaizdo įrašus, interneto šaltinius ir kitas priemones, kad pamokos būtų įdomios ir įtraukiančios. Be to, išmaniosios lentos taip pat padeda mokytojams stebėti mokinių pažangą ir suteikia galimybę individualizuoti mokymo procesą.

Diegiant išmaniąsias lentas, į mokyklas ateina pokyčiai, kurie skatina pažangą ir inovacijas švietimo srityje. Šis technologinis įrankis atveria duris į naują mokymo ir mokymosi paradigmą. Išmanioji lenta palaiko mokytojų kūrybiškumą ir mokymo metodų įvairovę, taip pat ugdo mokinių technologines žinias ir gebėjimus. Tai padeda pasiekti didesnį mokinių susidomėjimą mokymusi ir pagerinti mokymosi rezultatus.

Atliepdama į vis didėjantį mokytojų poreikį dirbti su išmaniosiomis lentomis ir vertindama su išmaniosiomis lentomis vedamų pamokų kokybę, Balsių progimnazija planuoja mokyklos finansinius išteklius teikdama pirmenybę šių išmaniųjų technologijų įsigijimui. Per pastaruosius kelerius metus mokykla įdiegė 28 išmaniąsias lentas, iš kurių - 11 pradiniame korpuse, adresu Balsių g. 20, ir 17 pagrindiniame korpuse, adresu Bubilo g. 8. Net 8 išmaniosios lentos įsigytos per šiuos metus ir jau dėliojamas poreikis kitiems kalendoriniams metams. 

Išmaniųjų lentų diegimas nesibaigia ties jų įsigijimu - mokytojai noriai mokosi dirbti su išmaniosiomis lentomis: lanko mokymus apie išmaniųjų lentų diegimą ugdymo procese, savarankiškai domisi išmaniųjų lentų programine įranga ir jos naujovėmis, kuria turinį. Pastebėjome ir labai džiaugiamės aktyvia ir geranoriškai kolegos-kolegai skleidžiama gerąja patirtimi kaip maksimaliai išnaudoti išmaniųjų lentų galimybes pamokoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tvarkaraštis
  • Elektroninis dienynas
  • Registracija pokalbiui
  • Ugdymo aplinka
Naujienų archyvas