Tarpmokyklinis aštuntų klasių oratorių konkursas

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2024-03-04
  • Kategorija: Pranešimai

2024 m. vasario 29 dieną penkiolika Vilniaus Balsių progimnazijos moksleivių varžėsi tarpmokykliniame aštuntų klasių oratorių konkurse „I Have a Dream“, kuris šiais metais vyko LSMU gimnazijoje Kaune.

Konkursas, kurį organizavo dvi SUSI programos alumnės Jūratė Radavičiūtė ir Asta Antulienė, įkvėptas legendinės Martino Lutherio Kingo jaunesniojo kalbos, nebūtų įvykęs be milžiniško mokytojų Jurgitos Miškinienės ir Vaidos Stanevičienės indėlio padedant  moksleiviams ruoštis kalboms.

Tad visai nenuostabu, kad net trys mūsų progimnazijos moksleiviai užėmė prizines vietas. Meda Aleknaitė ir Vasarė Banevičiūtė pasidalino antrą vietą ir Rusnė Sujetovaitė, prakalbusi apie savo svajones, iškovojo pirmą vietą.

Moksleiviai išdrįso atskleisti savo svajones ir mes klausėmės brandžių kalbų politinėmis, ekologinėmis, patyčių prevencijos, lygių galimybių ir švietimo temomis. Klausydamiesi matėme vienijančią svajonių galią ir keletą valandų tikėjome, kad mūsų bendri žodžiai gali pakeisti pasaulį.

Dar kartą nuoširdus ačiū anglų kalbos mokytojoms Jurgitai Miškinienei ir Vaidai Stanevičienei, paskatinusioms savo mokinius svajoti angliškai. Su nekantrumu laukiame kitų metų, kai pas mus į svečius atvyks Kauno LSMU gimnazija. Ir tegu vėl pildosi visų svajonės!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos