Saugumo, emocinio raštingumo diena

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2021-11-08
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 28 dieną mokykloje vyko nepamokinė „Saugumo, emocinio raštingumo diena“.
 
Programoje buvo įtraukti ypatingi svečiai: bendruomenės pareigūnė Justina Buginytė, Dingusių žmonių šeimos paramos centro atstovė Dovilė Dimšaitė, Verkių regioninio parko ekologas Rokas Butkus, muitinės kinologas Artūras Zaleckas, Vaikų linijos atstovė Eglė Tamulionytė ir Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistės Rūta Sungailienė ir Neringa Rugevičiūtė. Mokiniams buvo pristatyti pranešimai apie vaikų teises, muitinės kinologo darbą (buvo ir šuo), vaikų linijos darbą, regioninio parko ekologo darbą, administracinę atsakomybę ir priklausomybes, prekybą žmonėmis, smurtą jaunimo tarpe, saugumą elektroninėje erdvėje. Dėkojame pranešėjams, kurie pristatė daug įdomių, naujų temų, galėjome smagiai kartu padiskutuoti ir sutarėme dar būtinai viską pakartoti!
 
Klasėse mokiniai žiūrėjo filmą „Mical“ apie vaiką, kuriam buvo nustatyta disleksija. Aptardami susipažino su mokomąja medžiaga, diskutavo.
 
Mūsų mokyklos psichologas Edvardas Šidlauskas parengė video medžiagą apie priklausomybes.


Pagalbos specialistų parengto anoniminio klausimyno pagalba moksleiviai įsivertino ir savo savijautą mokykloje.
 
Komandose atliko kūrybinę užduotį plakate „Kas man yra emocinis saugumas?“. Plakatai bus sukabinti mokyklos erdvėse ir primins dieną be pamokų, kuri mokė mus visus jaustis emociškai saugius.
 
Šią dieną organizavo mokyklos pagalbos specialistų komanda.

Nepamirškite padėkoti autoriui