Kaip Balsių progimnazija laukė Kalėdų?

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-01-05
  • Kategorija: Pranešimai

Paskutinę savaitę prieš Kalėdas Balsių progimnazija virto Gerumo miestu, kuriame vietoj koridorių nutįso gatvės, vietoj fojė atsirado aikštės, vietoj kabinetų – namai, o į šį miestą galėjo patekti kiekvienas, ištaręs slaptažodį ,,Dovanoti”. Savaitės kalendoriuje pirmadienis pavadintas Gerų darbų diena, antradienis – Gražių žodžių, trečiadienis – Dovanų, ketvirtadienis – Smagių pamokų diena, o penktadienis – Šventinė diena miestelio gatvėse ir aikštėse. Tai buvo savaitė, kada visi mokyklos bendruomenės nariai galėjo dovanoti džiaugsmą ir gerumą vieni kitiems.

Šventinei savaitei kiekvienų namų (kabinetų) šeimininkai ruošėsi iš anksto: puošė namus ir jų duris, kūrė gatvėms, aikštėms, namams pavadinimus. Klasės ruošė slapto angelo dovanas kitoms klasėms.

Nuo pirmadienio visoje mokykloje ūžė kalėdinė nuotaika. Pagrindinėje miesto aikštėje veikė Kalėdų miestelio paštas, į kurį ir iš kurio galėjai siųsti laiškus bičiuliams bei atsiimti saldžius siuntinius nuo mokyklos Kalėdų senelio. Po pradinės mokyklos ir progimnazijos eglutėmis slėpėsi dovanos kiekvienai klasei, todėl šalia nuolat sukiojosi smalsūs nykštukai, kurie tikrino, ar slapti angelai atnešė dovanų. Čia nuolat vyko fotosesijos su apsikabinimais ir šypsenomis. Per pertraukas miestelio gyventojai rašė linkėjimus ant didžiulės sveikinimų sienos, o ypatingus specialiai šiai progai sukurtus sveikinimus viešino mokyklos socialiniuose tinkluose.

Penktadienį į klases susirinkę mokiniai žiūrėjo kalėdinį filmą, vėliau kiekvienas galėjo dalyvauti Gerumo miesto gatvėse ir aikštėse vykstančiose pramogose. Mažieji vieni kitiems dovanojo kalėdinį koncertą, o vyresniesiems miestelio restorane (valgykloje) koncertavo gyvo garso studija, didžiojoje scenoje veikė teatras, miestelio biblioteka kvietė į kūrybines dirbtuves, šokių salėje vyko kalėdinės diskotekos seansai, sporto arenoje – šokių klubų pasirodymai. Kiekviename miestelio name skambėjo muzika, kvepėjo meduoliais, mandarinais.

Visą savaitę šventės dalyviai rūpinosi ne tik savimi, bet ir Senjorų socialinės globos namų gyventojais bei vaikų dienos centro ,,Atsigręžk” lankytojais, todėl dalyvavo akcijoje ,,Iš širdies į širdį”. Klasėms, kurios  dalyvavo visose rengiamose akcijose ir veiklose, suteiktas Gerumo miesto ambasadorių vardas ir sertifikatas.

Prisipildę kalėdinės nuotaikos, padovanoję vieni kitiems nepamirštamų emocijų Gerumo miesto gyventojai išsiskirstė pasitikti Kalėdų ir Naujųjų 2023 metų.  Gerumo miesto ambasada taria nuoširdų ačiū visiems, prisidėjusiems prie kalėdinės savaitės įgyvendinimo. Ypatinga padėka Tėvų asociacijai, mokyklos administracijai už dovanas ir saldžius siuntinius vaikams. Gražių ir gerumo kupinų metų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos