Dubline tobulinome ERASMUS+ projektų rengimo įgūdžius 

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-02-13
  • Kategorija: Pranešimai

Sausio 25–27 dienomis mūsų mokyklos prancūzų kalbos mokytoja Edita Dailidienė dalyvavo ERASMUS+ kontaktiniame seminare „Small Scale Partnerships for Schools“ Dubline, Airijoje. Seminarą organizavo nacionalinė Airijos ERASMUS+ agentūra (Léargas). Jame dalyvavo apie 30 mokytojų iš Airijos, Olandijos, Švedijos, Suomijos, Maltos, Liuksemburgo, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių.

Seminaro metu buvo išsamiai paaiškintas nedidelio masto partnerysčių projektų paraiškų rengimo procesas, atsakyta į daugelį dalyvių klausimų. Jie turėjo galimybę pasisemti patirties iš įvairių Europos mokyklų, kurios jau dalyvavo ERASMUS+programoje. Buvo pristatytas pradinių klasių mokytojų sėkmingas projektas ekologine tema  „Kinder to the sea“. Mokytojai galėjo stebėti projekto vystymo, įgyvendinimo procesą ir jo sėkmingą rezultatą. Buvo daug diskutuojama  apie tai, kas lemia projekto sėkmę, kaip tikslingai numatyti projektines veiklas ir įveikti iškilusias kliūtis.

Seminaro metu mokytojai daug bendravo ir turėjo galimybę susirasti būsimus projekto partnerius. Renginyje buvo ypač daug pradinio ugdymo mokytojų, bet, deja, neatvyko atstovų iš prancūziškai kalbančių šalių ar prancūzų kalbos mokytojų, su kuriais būtų galima kurti bendrą projektą. Su pradinio ugdymo mokytojais iš Airijos, Anglijos, Liuksemburgo ir Olandijos pavyko rasti bendrų idėjų, su jais pradėjome kurti naują projektą ,,Kaip mokyklos aplinką galime padaryti labiau įtraukią“. Daugumoje Europos pradinio ugdymo mokyklų mokosi vaikai nuo 6 iki 12 metų, todėl šiame projekte galės dalyvauti pradinio ugdymo mokytojai ir pedagogai, mokantys 5–6 klases, jei pavyks sėkmingai parengti paraišką iki kovo 23 d. 

Seminaras buvo visapusiškai naudingas, nes įgijome projektų kūrimo praktinių įgūdžių, pasidalinome idėjomis, susiradome partnerių ir pradėjome kūrimo procesą.  Įdomu buvo pamatyti kolegas iš kitų šalių, pabendrauti su jais dalykinėmis temomis, tobulinti užsienio kalbos įgūdžius, viešint labai gražiame europietiškame  Dublino mieste.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos