EKO diena

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-04-28
  • Kategorija: Pranešimai

Balandžio 27 dieną Balsių progimnazijos 5-8 klasių mokiniai tvarkė Balsių apylinkių pakeles, pievas ir miškus. Mokiniai noriai ir džiaugsmingai kibo į darbą, net kiekvieną smulkmeną pastebėjo ant žemės. Šiukšlių radome įvairiausių: metalo, asbesto, stiklo, padangų, langų rėmų, senų rakandų. Nuo Botaninio tako lentelių net dažus pavyko nugramdyti.

Buvo be galo smagu matyti nuoširdžiai plušančius mūsų mokinius, kurie tvarkė Neries pakrantę. Dar kartą įsitikinome kokių nuostabių žmonių tarpe mes gyvename. Panerio Ožkinių rajonėlyje dirbę vyrukai, pamatę mokinius su dideliais maišais, pasisiūlė padėti, nuvežė maišus savo transportu iki surinkimo vietos šalia mokyklos. Deja, prisistatyti nepanoro, sako, geri darbai daromi tyliai, tai siunčiame jiems aplodismentus.

Mokiniai nuoširdžiai džiaugiasi, jog žmonės tampa kultūringesni ir sąmoningesni! Palyginus su praėjusiais metais, šiukšlių žymiai mažiau! Aptarėme kiek šimtų ir tūkstančių metų yra plastikas, stiklas, kad visai negėda šiukšlę pakelti, išmesti į tam skirtą vietą. Geri darbai ir pavyzdžiai - užkrečiami!

Tikra tiesa, kad gerų emocijų niekada nebūna per daug. Gerokai pasitvarkius Balsiuose, sulaukėme skambučio iš Balsių „IKI“ apsaugos darbuotojos. Širdis nusirita į kulnus - negi ką mokiniai padarė? Apsaugos darbuotoja džiaugdamasi praneša, kad tik dėka aktyvių 8D klasės moksleivių Armino Liutkevičiaus, Mantvydo Žakio ir Kristijono Baublio jiems pavyko surasti ir sulaikyti „etatinį“ parduotuvės vagį. Nepaprastai didžiuojamės savo mokiniais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos