Nepamokinė muziejų diena

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-10-31
  • Kategorija: Pranešimai

Paskutinį spalio penktadienį Balsių progimnazijoje vyko nepamokinė muziejų diena. 5-8 klasių mokiniai vyko į įvairiausius Lietuvos muziejus ir lankytinas vietas: Bažnytinio paveldo muziejų, Šiaulių „Rūtos“ saldainių muziejų ir šokolado edukaciją, Geležinkelių muziejų, Auto Muziejų, Pasieniečių muziejų, Medininkų memorialą, Nacionalinė dailės galeriją, Molėtų etnokosmologijos muziejų, Žalvario parką, Verkių rūmų pažinimo centrą, Bažnytinio paveldo muziejų, Vilniaus katedros požemius, orientacinį žaidimą „Vilnius: Pasaulio paveldo miesto vertybės“, Taikomosios dailės muziejuje Kvapų gamybą, Vytauto Didžiojo karo muziejų, Vilniaus televizijos bokštą, Lietuvos etnokosmologijos muziejų, Trakų Vokės dvaro sodybą, Kauno IX ir VII fortus, Pašilių stumbryną, Šeduvos istorinės technikos muziejų.

Bažnytinio paveldo muziejuje mokiniai apžiūrinėjo gražiuosius liturginius indus, aiškinosi, šifravo simbolių kalbą, gamino papuošalus „shrink plastic“ technika. Tame pačiame muziejuje, bet kitoje edukacijoje, mokiniai sužinojo, ką gali papasakoti paprastos plytos, puodų duženos ir net kaulai. Pasibaigus teorinei daliai, apie Vilniaus katedros požemius, laukė praktinė dalis, kurioje patys mokiniai tapo archeologais. Su specialiais įrankiais mokiniai tyrinėjo iš anksto paruoštas kapavietes ir pagal surastus daiktus, griaučius aprašė Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje  gyvenančius žmones. Buvo įdomu, ypatingai tyrinėjimas, kuris puikiai pavyko. Mokiniams patiko lakstyti po Vilniaus senamiestį ieškant įżymių objektų. Greit pasiskirstė į grupes ir tiksliai atliko užduotis. Verkių pažinimo centre mokiniai iš smėlio kūrė Verkių regioninio parko reljefą. Atvykę į TV bokštą, mokiniai pagilino istorines žinias, sužinojo daug įdomių faktų, apžiūrėjo labai įdomią muziejaus ekspoziciją. Trakų Vokės dvare apžiūrėjo dvarą, žaidė orientacinį žaidimą, gėrė arbatą su ką tik keptais kruasanais. Mokiniai, kurie lankėsi Geležinkelių muziejuje, liko sužavėti. Vienas žodis apie muziejų - puikus! Pranoko visus lūkesčius, vaikams patiko muziejaus ekspozicijos ir gidė labai įdomiai pasakojo. Lietuvos etnokosmologijos muziejuje mokiniai dalyvavo ekskursijoje (apžiūrėjo muziejaus ekspozicijas bei pakilo į apžvalgos aikštelę). Edukacinės pamokos  tema „Saulės sistemos paslaptys, iššūkiai, pasiekimai“. Edukacinėje erdvėje (kosminėje stotyje) mokiniai sužinojo įdomių faktų apie Saulę ir planetas, susipažino su naujausiomis kosmoso naujienomis, sužinojo apie kosmoso taršą, aptarė jos poveikį žemei bei žaidė edukacinius žaidimus. Kauno VII forte mokiniai dalyvavo trijose chemijos laboratorijose: kulinariniai eksperimentai, šviesos magija, ugnies valdovai. Mokiniai liko sužavėti. IX forte kartu su gidu nusileido į požemius ir sužinojo daug istorijos pamokų.

Mokiniai džiaugsmingai mokosi kitose aplinkose, mums džiugu, kai muziejų darbuotojai giria mūsų mokinius už smalsumą, pagarbų ir atsakingą elgesį.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos