Konferencija „Efektyvūs mokymo metodai“

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2022-11-07
  • Kategorija: Pranešimai

Lapkričio 3 d. Vilniaus Balsių progimnazijoje vyko Vilniaus miesto mokytojams organizuota konferencija „Efektyvūs mokymo metodai“. Tai viena aktualiausių temų vaikų ugdymo įstaigose.

Konferenciją atidarė ir įžanginį sveikinimo žodį dalyviams tarė mokyklos direktorė Virginija Giršvildienė. Vadovė džiaugėsi jau nebe pirmus metus vykstančia gerosios patirties sklaida šioje įstaigoje.

Pirmoje konferencijos dalyje VDU Švietimo akademijos doc. dr. Ilona Tandzegolskienės skaitė pranešimą „Inovatyvūs/šiuolaikiniai mokymosi metodai įgalina ar „išgalina“ mokymuisi?“. Lektorė dalijosi įvairiais praktiniais metodais, kelis jų išbandyti įgalino jos besiklausančius mokytojus. Tai skatino pozityvią ekspresiją.

Antroje konferencijos pranešimų dalyje gerąja patirtimi dalijosi net aštuoniolika Vilniaus miesto bendrojo ugdymo įstaigų mokytojų. Pranešimai buvo plataus spektro - apie skaitymo strategijas, kūrybiškumo ugdymą, IKT panaudojimą pamokose, simuliacinius žaidimus, srautines pamokas, savanorystę ir kt. Klausytojai galėjo ne tik pasidžiaugti kolegų sėkme, bet kai kuriuos metodus išbandė praktiškai.

Refleksijos metu konferencijos dalyviai dėkojo už informatyvius pristatymus, idėjas pamokoms ir išreiškė poreikį rengti konferenciją ateinančiais metais jiems aktualiomis temomis. O renginį organizavusi mokyklos metodinė taryba ir ją kuravusi direktoriaus pavaduotoja pagrindiniam ugdymui Vilma Martinkėnienė džiaugėsi sklandžiai įvykusiu renginiu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos