Daina Lietuvai

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Pranešimai

Kovo 14 d. Balsių progimnazijoje nuskambėjo labiausiai laukiama, daug emocijų sukelianti ,,Daina Lietuvai“. Šiemet konkursas buvo skirtas Vilniaus 700 metų jubiliejui ir Kovo 11-ajai.

Konkurse dalyvavo visos 5-8 klasės. Nuo mokslo metų pradžios kiekvienas kolektyvas, padedamas muzikos mokytojų Svajūno Mackevičiaus ir Žanetos Ratkienės, išsirinko dainą, mokėsi ją atlikti, ruošė choreografiją ir kitaip kūrė pasirodymą. Likus porai savaičių iki konkurso, įvairiuose mokyklos kampeliuose buvo girdėti šurmulys ir sklindančios dainos.

Į konkursą atvyko dainininkas Alanas Chošnau ir ukrainietė Nadija Adamčiuk. Abu sutiko prisijungti prie vertinimo komisijos, o Nadija savo dainomis pradėjo abi pasirodymų dalis. Dainas vertino ir mokyklos administracija bei Balsių bendruomenės narė Diana Petrovienė.

Vaikų pasirodymai buvo vienas už kitą geresni. Tai liudijo jų balsai, apranga, judesiai, muzikavimas. Pabaigoje į sceną lipo mokytojai, sukėlę audrą salėje. Po trijų valandų koncerto komisija įvertino dainuotojus:

Publikos numylėtiniai – 8a klasė

Tautiškiausia daina – 5f klasės

Skambiausia daina – 7a klasės

Originaliausia daina – 8c klasės

Dainų daina 2023 metais tapo ir išsinešė Auksinį mikrofoną 5b klasė

Laimėtojai gavo dovanų – galimybę įrašyti savo dainą studijoje, pažaisti su klase boulinge, dalyvauti privačioje šokių pamokoje, išvykti į orientacinį žaidimą Vilniaus mieste.

,,Daina Lietuvai“ – nuostabi šventė visai mokyklai. Pasirodymus matė ne tik salėje esantys, bet ir Youtube live transliaciją stebintys, o vėliau galėjo balsuoti, išsirinkdami favoritus. Sveikiname nugalėtojus! Dėkojame organizatoriams, dalyviams ir festivalio rengėjams. Didžiuojamės savo vaikais ir mokytojais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos