Tumpoji NŠA organizuota stažuotė anglų kalbos specialistams

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Pranešimai

Vilniaus Balsių progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Asta Antulienė kovo 13-17 dienomis dalyvavo 5 dienų stažuotėje Lenkijoje, Liubline. Trumpąją stažuotę organizavo Nacionalinė švietimo agentūra įgyvendindama projektą „Bendrojo ugdymo mokytojų bendrųjų ir dalykinių kompetencijų tobulinimas“.

Stažuotės metu 10 Lietuvos užsienio kalbų mokytojų lankėsi Liublino mokyklose, kuriose stebėjo anglų kalbos pamokas. Mokytojos turėjo galimybę dalyvauti pamokose I-ajame Stanislovo Stasziciaus licėjuje, profesinėje K.K.Baczynskio mokykloje bei Šv. Jadvygos privačioje mokykloje.

Stažuotės dalyvės taip pat lankėsi Liublino savivaldos mokytojų kvalifikacijos kėlimo centre, kur diskutavo apie Lenkijos ir Lietuvos švietimo sistemas, egzaminus ir pedagogų darbo krūvius.

Kultūros, švietimo ir tautinio paveldo centre mokytojos aptarė mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, ugdymą Lenkijoje, įtraukiojo ugdymo perspektyvas, o Liublino miesto švietimo departamente direktorius Mirosław Jarosiński pasakojo apie Liublino mokyklų tinklą, jų perspektyvas, mokinių ugdymo ir mokytojų kvalifikacijos kėlimo aktualijas. Mokytojos su švietimo departamento atstovais diskutavo apie dviejų kaimyninių valstybių švietimo sistemų stiprybes, problemas, ateities perspektyvas.

Mums buvo sudaryta galimybė apsilankyti Marijos Kiuri-Sklodovskos universitete (UMCS) Filologijos fakultete, kur susitikome su Monika Janicka (Taikomosios kalbotyros katedros germanistikos docente) bei anglų ir ispanų kalbų magistrantėmis. Diskutavome apie mokytojo profesijos dabartį ir ateitį.

Intensyvios stažuotės programos metu taip pat apsilankėme Liublino Kultūrų susitikimo centre, kur išgirdome unikalią centro statybų istoriją. Apžiūrėjome kino, teatro, baleto, repeticijų ir konferencijų sales, stebėjomės pastato industriniais elementais. O vieną iš vakarų net apsilankėme centro koncertų salėje. Taip pat skyrėme šiek tiek laiko ir pažinčiai su istoriniu Liublino senamiesčiu.

Dalyvaudamos stažuotėje turėjome galimybę dalintis patirtimi ne tik tarpusavyje, bet ir su Lenkijos kolegomis. Praplėtėme akiratį, suradome ne vieną partnerį tolimesniems mokykliniams projektams, bei suplanavome metodinį tobulinimąsi aplankant kolegių mokyklas Lietuvoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos