„Technokids on the Culture Bridge“

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-05-25
  • Kategorija: Pranešimai

Gegužės 24 dieną įvyko baigiamasis virtualus 3E kl. mokinių ir eTwinning projektui „Technokids on the Culture Bridge“ iš Lietuvos pusės vadovavusios mokytojos Loretos Rouabhi susitikimas su projekte dalyvavusiais mokiniais ir mokytojais iš Turkijos, Italijos, Ispanijos, Rumunijos ir Moldovos.

Susitikime dar kartą apžvelgtos įsimintiniausios ir įdomiausios veiklos, kurių per tokį trumpą laikotarpį būta išties daug: sukurtas projekto logotipas, supažindinta ir susipažinta su įvairių šalių materialiuoju ir nematerialiuoju kultūros paveldu, į sukurtą žodynėlį, kurį galima drąsiai pavadinti draugystės žodynėliu, atrinkti aktualiausi žodžiai, palygintas jų skambėjimas, ieškota kalbinių panašumų. Paminėta eTwinning diena, kurtos frazės pagal projekto pavadinimo pirmąsias raides ir, naudodamiesi viena iš programėlių, repavo.

Vykdydami projekto veiklas vaikai pasitelkė IT programėlių gausą ir jas kaipmat įvaldė. Taigi, pilnai pasiteisino šio projekto pavadinimas, plačiau aiškinamas kaip moderniausiomis technologijomis besinaudojančių vaikų siekis tiesti draugystės ir pažinties su kitų šalių kultūra tiltus.

Linksmai nusiteikę projekto dalyviai vieni kitiems negailėjo šiltų padėkos žodžių, džiaugėsi nuveiktais darbais ir įspūdingais veiklų rezultatais.

Projekto iniciatorės iš Turkijos ir Italijos apdovanojo dalyvius virtualiais pažymėjimais, o mokytojai įteikė specialią padėką už nuoširdžias pastangas ir vertingą indėlį į projektą.

Dėkojame mokytojai Loretai Rouabhi ir jos mokiniams už iniciatyvumą, linkime jiems tvirtų tiltų į naujus įdomius tarptautinius projektus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos