Nepamokinė emocinio raštingumo, saugumo diena

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-11-13
  • Kategorija: Pranešimai

Lapkričio 8 dieną Balsių progimnazijos 5-8 klasių mokiniams buvo suplanuota nepamokinė Emocinio raštingumo, saugumo diena. Specialistų komanda parengė programą, mokiniai susipažino su „Vaikų linijos“ veikla, išgirdo, dėl kokių priežasčių galima į ją kreiptis, įsiminė jos telefono numerį. „Vaikų linijos“  konsultantai video reportažuose pasidalino apie patyčias internete, taip pat apie nesaugų internetą. Apklausoje mokiniai atsakė, kad sužinojo, ką daryti jei yra iš kitų tyčiojamasi ir kur kreiptis, kaip reikia vengti patyčių, nesiųsti privačių nuotraukų kitiems, kaip galima bandyti pašalinti patyčias iš interneto, kur galima kreiptis, kad nereikia atsiliepti nežinomam numeriui, pamačius patyčias internete reikia pranešti tos svetainės administratoriui. „Vaikų linijos“  savanorė buvo atvykusi į mokyklą, per pertraikas bendravo su mokiniais, kurie atsakinėjo į klausimus, suko laimės ratą, gavo prizus.

Mokiniai peržiūrėjo mokymosi ypatumų centro „Labirintas“ sukurtą filmą „Vaikai iš kitos platenos“ - apie vaikus, turinčius disleksiją. Su klasės vadovu aptarė, kas yra disleksija.

Mūsų mokyklos psichologas Edvardas Šidlauskas parengė mokomąją medžiagą apie mokymosi motyvaciją, mokiniai atliko bandomąjį testą apie depresiją.

Mokiniams smagu buvo žiūrėti į per Gyvenimo įgūdžių pamokas sukurtą video „Ypatinga diena Balsių mokykloje“, kuris atskleidžia, kad mes visi esame labai ypatingi.

Pertraukų metu mokiniai mėgavosi apsilankę Tylos zonoje - įrengtame papildomame sensoriniame kambaryje (šokių salėje). Mokiniai prašė, kad jį paliktume visam laikui, labai gaila, kad tiek patalpų neturime. 

Mokyklos renginių salėje vyko socialinių reklamų pristatymai „Išpakuok reklamą“. 

Skaitykloje vyko specialus diskusijų klubas „Dėk nuomonę ant stalo“. Dalyvavo Mokyklos savivaldos mokiniai su psichologe.

Šių metų mūsų tikslas- sutelkti bendruomenę aukojimui. Skatinome  gilintis į sąmoningą aukojimą, todėl visos klasės nuo 1 iki 8  dalinosi pyragu, diskutavo apie aukojimą, jo formas, svarbą. Pasidalinę savo gerąja aukojimo patirtimi, suprato, kad pyragas  - tai irgi aukos dalis, simbolinė priminimo ir raginimo forma, švelni padėka už parodytą gerumą. Vienas mokinys parašė: „Na, niekad nepagalvojau, kad meilė irgi yra aukojamas dalykas kaip ir pinigai, ar laikas“.

Šiemet kvietėme aukoti „Vaikų linijai“ nes:

  • „Vaikų linija“ – tai emocinės paramos tarnyba vaikams ir paaugliams, teikianti nemokamą ir anonimišką pagalbą telefonu (116 111)  ir internetu (www.vaikulinija.lt).
  • „Vaikų linija“ – organizacija aktyviai kovojanti prieš patyčias, organizuojanti ir įgyvendinanti programas didinančias atsparumą patyčioms.

Mes galime prisidėti, kad kiekvienas vaikas ir paauglys išgirstų labai svarbų, o kartais ir lemtingą: „Labas, aš tavęs klausau...“.  „Vaikų linija“ nuoširdžiai dėkoja visiems mokiniams, mokytojams, darbuotojams ir tėveliams už paaukotą 2801,75 eurų sumą.

Dėkojame specialistams už pagalbą rengiant šią dieną ir klasių vadovams, be kurių ši diena tikrai nebūtų įvykusi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos