Sveikos gyvensenos konkursas ,,Sveikatiada“

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2022-11-24
  • Kategorija: Pranešimai

Vilniaus Balsių progimnazija yra  mokinių sveikatą stiprinanti mokykla. Mes džiaugiamės ne tik fiziškai aktyvia Balsių bendruomene, bet ir labai sportiškais mokiniais, kurie lanko įvairiausių sporto šakų treniruotes ne tik mokykloje, bet ir mieste.

Jei nori siekti sportinių aukštumų, sėkmingai mokytis, būti stiprus ir energingas, turi ne tik domėtis sveika gyvensena,  bet sveikai maitintis, laikytis darbo ir poilsio režimo. Tikimės, kad  mokiniams sveikos gyvensenos įgūdžius įdiegia šeimos. Bet ir mokykloje informaciją apie sveiką gyvenseną mokiniai girdi kai kurių pamokų metu, visuomenės sveikatos specialistė veda paskaitas apie sveiką mitybą.

Lapkričio 22 d. įvyko 5 klasių mokinių sveikos gyvensenos konkursas ,,Sveikatiada“. Konkurse savo žiniomis ir išmone dalinosi kiekvienos klasės komanda, sudaryta iš 4 mokinių. Dalyviai varžėsi pristatydami savo komandą, spręsdami kryžiažodį, atsakydami į Kahoot žaidimo klausimus, vikriai atlikdami sportinę užduotį, įmindami klausimus apie vitaminus.

Įtampa buvo didelė, degė mokinių akys,  kiekviena komanda norėjo atsakyti kuo greičiau ir teisingiau. Maloni ir dėmesinga komisija: socialinė pedagogė Snieguolė Steponavičienė, visuomenės sveikatos specialistė Auksė Vizeraitė ir geografijos studentė Diana atidžiai stebėjo dalyvių atsakymus ir skaičiavo surinktus taškus. Daugiausia balų surinko 5A klasės dalyviai, kuriems įteikti pirmosios vietos diplomai. Kitoms komandoms įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės. Mokiniai, besiruošdami konkursui, patys sau įteikė didžiausią dovaną - žinias apie sveiką gyvenseną, kuriomis vadovausis patys bei patars šeimos nariams, kaip gyventi sveikai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos