Mokomės per patirtį

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2023-09-28
  • Kategorija: Pranešimai

Šiandienos mokykloje siekiame, kad mokymą keistų mokymasis. Labai svarbu, kad mokinys įsitrauktų į sąmoningą mokymąsi, o ne tik į mokymo procesą. Kadangi kiekvienam vaikui svarbios sąsajos su realiu gyvenimu, jau pirmąjį šių metų mokslo metų mėnesį pradinių klasių mokytojos organizavo įdomias, mokinius  sudominančias kontekstualias pamokas ir veiklas.

Gamtamokslinės 2b klasės mokiniai ieškojo vasaros ir rudens požymių, dėliojo paveikslus iš gamtinės medžiagos.

2c klasės mokiniai per matematikos pamokas įgytas teorines žininias pritaikė praktiškai - matavo, skaičiavo įvairių gamtoje randamų daiktų ilgius, juos lygino.

1b, 1c, 2e, 3b, 3c, 3d klasės dalyvavo edukacinėse pamokose Tarptautinei mikroorganizmų dienai paminėti. Mokiniai susipažino su mus supančiu, plika akimi nematomu mikroorganizmų pasauliu, dalyvavo pamokose ,,Bakterijos. Kas tai?“ ir ,,Mikroorganizmai aplink mus“. Pradinukai sužinojo, kad mikroorganizmai  gali būti ne tik žalingi, bet ir naudingi bei išgirdo pasakojimą, kaip jie prisitaiko išgyventi mūsų aplinkoje.

Visos aštuonios trečiokų klasės patyriminę ugdymo dieną „Pamokos kitaip“ praleido prie Žaliųjų ežerų.  3a, 3b, 3c, 3d, 3e, 3f, 3g, 3h klasių mokiniai dalyvavo kontekstualiose pamokose „Žygis prie Žaliųjų ežerų“, „Rudens medžioklė“, „Mandalos iš gamtinės medžiagos“, „Žaidimai gamtoje“. Tokį saulėtą rudenį buvo labai smagu mokytis gamtoje!

3d, 4e ir 4d klasės dalyvavo kontekstualiose pamokose „Įdomusis žmogaus kūnas: pamatyti, patirti, paliesti“, kurios vyko Medicinos bibliotekoje. Jų metu per interaktyvias, grįstas šiuolaikinėmis technologijomis, virtualias edukacines veiklas susipažino su žmogaus kūno sistemų veikla, vidaus organais,  sužinojo kaip žmogų veikia virusai ir bakterijos.

4d klasės pasaulio pažinimo pamoka vyko aukštapelkėje „Meškos šikna“. Mokiniai susipažino su Dzūkijos regiono gamtos įvairove, vietinių gyventojų papročiais, paragavo pelkės rudens gėrybių.

3e klasės mokiniai turėjo smagią technologijų pamoką mokyklos lauko klasėje - gamino atvirutes iš rastų augalų.

3a ir 3b klasių mokiniai vyko į „Pelėdų parką“. Dalyvaudami edukacijoje mokiniai susipažįno su pelėdų gyvenimo ypatumais, Lietuvoje gyvenančiomis pelėdomis.

2e klasės mokiniai mokyklos stadione atliko tyrimą, kurio metu turėjo sugalvoti, kaip suskaičiuoti kiek sėdimų vietų yra krepšinio aikštelėje. Vėliau suskaičiavo ir pristatė tyrimo rezultatus.

 Pamokos, vykstančios kitokiose erdvėse, mokantis per praktinį patyrimą, motyvuoja mokinius, skatina labiau domėtis mokomuoju dalyku. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tvarkaraštis
  • Elektroninis dienynas
  • Registracija pokalbiui
  • Ugdymo aplinka
Naujienų archyvas