Minime Pasaulinę knygos dieną

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2024-04-26
  • Kategorija: Pranešimai

Balandžio 24-tąją, minėdami Pasaulinę knygos dieną, 5-8 klasių mokiniai į mokyklą nešėsi po knygą. Šią dieną buvo suplanuotos nepamokinės veiklos: susitikimas su rašytoju, protmūšis, knygos pristatymas ir skirtuko gamyba. Į mokyklą atvyko rašytojai: Greta Alice, Paulius Juodišius, Ignė Zarambaitė, Evelina Daciūtė, Justinas Žilinskas, Gina Vilūnė.

Rašytoja Ignė Zarembaitė išrinko geriausių sukurtų dialogų autores. Nugalėtojomis tapo ir rašytojos knygas su palinkėjimais gavo 5G klasės mokinė Marija Solodskytė, 7C klasės mokinė Goda Čepulionytė, 7B klasės mokinė Aimėja Nestiukaitė. Rašytoja Evelina Daciūtė padovanojo knygą bibliotekai.

Mokiniai dalyvavo atsakingai ir kūrybingai, šauniai padirbėjo, protmūšis buvo emocingas. Susitikimas su komiksų kūrėja labai smagus. Autoriaus Pauliaus Juodišiaus buvo nuostabi edukacija, įtraukianti, žaisminga. Evelina Daciūtė trumpai papasakojo apie savo kūrybos kelią, kaip kuriami veikėjai, kokios reikšmės slypi jų varduose, iliustracijose. Vaikai patys turėjo sukurti savo personažą ir trumpai jį aprašyti. Susitikimas labai patiko, paliko šiltą įspūdį. Mokiniai susipažino su Zigmanto Sierakausko gyvenimo istorija. Kurdami knygų skirtukus, užrašė mėgstamas citatas iš savo mėgstamų literatūros kūrinių, pasidalino mėgstamiausiomis knygomis su klasiokais, įkvėpė vieni kitus skaitydami prasmingas citatas. Džiugino tai, kad visi pristatė savo skaitomą ar jau perskaitytą knygą.

Pasibaigus veikloms, norintys ėjo žiūrėti mūsų teatro klubo spektaklį „Matyti galima tik širdimi“. Tėveliai parašė, kad vaikams labai patiko ši diena. Tikimės skatinti mokinius skaityti, juk „Knygose yra daugiau lobių, nei piratų paslėpto grobio Lobių saloje“,- Walt Disney.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tvarkaraštis
  • Elektroninis dienynas
  • Registracija pokalbiui
  • Ugdymo aplinka
Naujienų archyvas