Europos dienos šventė

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2024-05-13
  • Kategorija: Pranešimai

Gegužės 9-ąją mūsų mokykloje vyko Europos dienos minėjimas. Ši diena – tai proga atsigręžti į Europos Sąjungos (ES) idėjos pradžią ir paminėti taikos bei vienybės svarbą. Šventės metu 6-7 klasių mokiniai pristatė savo parengtus teminius pranešimus apie ES, demonstruodami ne tik žinias, bet ir kalbinius įgūdžius.

Mokiniai pasinėrė į ES kalbų įvairovę, pristatydami savo darbus anglų, prancūzų ir vokiečių kalbomis. Tai ne tik parodė jų gebėjimus kalbėti skirtingomis kalbomis, bet ir pabrėžė Europos kultūrinį turtingumą. Pranešimai buvo įvairūs – nuo Lietuvos kelio į ES iki gilios analizės apie ES istoriją, sudėtį bei valdymo institucijas.

Geriausius pranešimus parengę mokiniai turės galimybę įsitraukti į Erasmus+ vykdomas projektines veiklas mokykloje. Tai ne tik skatina mokinių iniciatyvą, bet ir suteikia galimybę praktiškai taikyti teorines žinias. Be to, laimėtojai rudenį turės unikalią progą aplankyti Europos parlamentą Strasbūre, kas yra neįkainojama patirtis kiekvienam jaunam europiečiui.

Didžiuojamės pranešti, kad pirmąją vietą užėmė Goda Čepulionytė ir Adelė Krivcovaitė iš 7c klasės. Antroji vieta atiteko Vaidilei Banytei ir Gabijai Petrauskaitei iš 7d klasės, o trečiąją vietą iškovojo Smiltė Jurgo ir Danielė Beržanskytė. Labai įdomūs pranešimai buvo ir Kamilės Smaidžiūnaitės 6d, Rasos Rūkštelės 6d, Monikos Dapkevičiūtės 6e, išsamius ir apgalvotus pranešimus pristatė Mėta Matuliavičiūtė 7a , Meda Makarevičiūtė 7f, Vijus Suchodolskis 7d, puikią anglų kalbą pristatydamos pranešimus demostravo 6d klasės mokinės Gabija Skridailaitė, Emilija Plaipaitė, Berta Pintukė ir Gustė Skliutaitė. Šie mokiniai ne tik parodė puikius pristatymo įgūdžius, bet ir įrodė, kad yra pasirengę tapti rytojaus Europos lyderiais

Europos dienos šventė mokykloje – tai ne tik galimybė pasidalyti žiniomis, bet ir puiki proga mokiniams išbandyti save, įgyti naujų įgūdžių ir pasiruošti ateities iššūkiams. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tvarkaraštis
  • Elektroninis dienynas
  • Registracija pokalbiui
  • Ugdymo aplinka
Naujienų archyvas